tirsdag 9. juni 2009

ytringsfrihet og rasisme

Ytringsfrihet vil si at du kan ha dine egne meninger om en sak, du kan si akkurat det du mener uten at noen kan si om et er riktig eller galt. Men selvfølgelig andre kan være uenige og dermed følger det videre til en diskusjon. Er det noe du IKKE kan ytre din mening om er det om andres bakgrunn, hudfarge, levemåte, religion, osv.. De er annerledes enn det vi nordmenn er, men de passer fint inn i omgivelsene. De kan klage på at det er kaldt, men det venner de seg til etter hvert. Hvis du sier noe rasistisk offentlig kan du bli straffet for det, og det er ikke en så morsom straff å sitte igjen med. § 135a i straffeloven sier noe om hva du ikke skal gjøre, hvis du ønsker å sitte inne. Hvem ønsker vel det? Alle de med en annen bakgrunn er velkomne. Dessuten så er det ingen i hele verden som er like! Det gjør da ikke noe om vi får litt farge på tilværelsen? Men det er forsatt noen som frykter for økt rasisme, og det må vi prøve å få gjort noe med. Har du noen ideer?

SOS-rasisme
bruker alle sine krefter på kampen mot rasisme, de jobber nå for en sak for å hjelpe to ungdommer som vil bli kastet ut av landet hvis ikke noe skjer. Ungdommer har gått i demonstrasjonstog for å ytre sin mening om saken, og det sier hvor mange som bryr seg.

Hei

Etter 17 år i Norge skal vi kastes ut fra det eneste landet vi kjenner!
Jeg og søsteren min ( Abbas og Fozia) kom til Norge med vår avdøde mor i 1989. Altså 20 år siden!
På grunn av feil opplysninger som ble gitt til myndighetene, ble bosettingstillatelsen vår tilbaketrukket. Vi som barn hadde ingenting med det å gjøre. Vi har vunnet to ganger i rettsvesenet, men Utlendingsnemnda har anket begge ganger og dessverre vunnet.


(....)

Mennesker ytrer sin mening rett som det er, og noen ganger kan det gå alt for langt. Dette er veldig fort gjort å gjøre innen idrett eller som publikum/supporter. Når man første blir irritert, kan det komme veldig mange stygge ord som man angrer på etterpå. Heldigvis har NISO (Norske idrettsutøvers Sentralorganisasjon) og Norsk folkhjelp laget en kampanje som skal få en stopper på rasismen innenfor idretten. ''Gi rasismen rødt kort''-kampanjen er en suksess i tippeligaen, og når de i yngre alder ser at deres forbilde gjør det, så vil ikke de være noe dårligere.

På 17. mai går de aller fleste barn i toget og veiver med det norske flagget. Blir det da riktig å ha med utenlandske flagg? Det var en som skrev dette på sin status på facebook:
Haha lættis! utlendinger vil fly rundt med utenlandske flagg på 17. mai ! Har du hørt på makan... Det er som om Gjøran hadde bursdag også skulle du gitt gaven til Per siden han får lov til å bo hos Gjøran.
Det er noen som mener at vi burde og andre mener at vi ikke burde ha utenlandske flagg i 17. mai- toget. De som mener at vi ikke skal, er de rasister? Eller bare ytrer de sin mening om en sak?

Kommer rasismen noen gang til å gi seg? Legg inn en kommentar, der du kan ytre din mening om rasisme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar